prijatno!
KUĆNE BOLONJEZE NA DRUGAČIJI NAČIN: Ako dodate ova DVA SASTOJKA ukus će biti još bolji!
Drugačiji recept za makarone bolonjeze obogaćen sa 2 trik sastojka
Pasta bolonjeze spada u najpoznatije italijansko jelo, a priprema se tako što testeninu po želji prelijte gustim sosom od paradajza i mlevenog mesa. Postoji i moderinija verizija čuvenog klasika, a to je da u sos dodate senf i pavlaku za kuvanje.
Ova dva sastojka će dodatno obogatiti ukus i ulepšati jelo. Isprobajte i ovaj recept koji se lako i brzo sprema.
Sastojci:
- 1/2 crnog luka
- 450 g mlevenog mesa
- 220 g testenine
- 2 čena belog luka
- 450 ml paradajz sosa
- 1 kašika paradajz paste
- 120 ml pavlake za kuvanje
- 1/2 kašičice senfa
- 1/4 kašičice italijanskog začina
- malo parmezana
Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite na malo ulja. Kada omekša dodajte mleveni beli luk, a nakon minut, dva i mleveno meso. Kada se uprži dodajte paradajz pastu, paradajz sos, senf i italijanski začin. Promešajte i krčkajte 5 minuta. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Ostavite još 5-10 minuta.
U međuvremenu skuvajte testeninu. Procedite i dodajte u sos, pa lepo promešajte. Pospite parmezanom, ako želite.
(Espreso/Stvar ukusa)