VAŽNO DA ZNATE
NIJE SVAKO SIRĆE ZA ČIŠĆENJE, OPREZ! Stručnjak objašnjava koje je NAJBOLJE ZA KUĆU i sa čime treba da ga RAZBLAŽITE
Možete koristiti sirće za čišćenje svega i svačega, ali je važno da ga pomešate sa vodom, napominje Tonja Haris, stručnjak za ekološko čišćenje
Ona je objasnila postupak pripreme alkoholnog i jabukovog sirćeta, a naglasila je da jedno više preferira od drugog.
Primarna razlika između ove dve vrste sirćeta je odakle dolaze. Jabukovo sirće se pravi postupkom u kome se jabuke drobe, iz njih se izdvaja tečnost koja prolazi kroz dve faze fermentacije.
Destilovano belo sirće se dobija oksidacijom alkohola, što rezultira rastom bakterija i stvaranjem sirćetne kiseline, objasnila je Tonja Haris. Kada je reč o čišćenju domaćinstva, Tonja kaže da je belo sirće bolja opcija. - Jabukovo sirće ima mnogo prednosti, ali kada je u pitanju upotreba kao sredstvo za čišćenje, više volim belo sirće. Iako je jedna od prednosti jabukovog sirćeta za čišćenje njegov miris, slađi i prijatniji od mirisa belog sirćeta - dodala je Tonja Haris.
(Espreso)