Proja, Foto: Printscreen

kao predjelo

OVAKVU POSNU PROJU JOŠ NISTE SPREMALI: Domaćice će POLUDETI za RECEPTOM

Ovaj recept za posnu proju će vas oduševiti

Objavljeno: 26.10.2022. 16:51h

Proja je tradicionalno jelo koje se svakodnevno jede u Srbiji.

Deca i odrasli vole da jedu i za doručak, večeru, pa i uz razna slavlja kao predjelo.

Ovaj recept za posnu proju će vas oduševiti.

foto: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

Uz ovaj jednostavan recept brzo ćete napraviti mekanu proju koja je idealna za dane posta i slave koje su posne.

Mnoge domaćice već imaju proverene i dobro poznate recepte za mrsne proje sa sirom i jogurtom. Ali, i posne mogu da budu jednako ukusne kao i mrsne. Laka i brza priprema i činjenica da se svi sastojci mere šoljom od 200 mililitara omogućavaju i početnicima u kuhinji da kod ovih projica ne naprave nikakvu grešku i da one ispadnu savršeno.

Sastojci:

3 šolje pšeničnog brašna

3 šolje kukuruznog brašna

2 šolje obične vode

1 šolja kisele vode

FOTO: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK
FOTO: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK
FOTO: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK
FOTO: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

1 šolja ulja

2 kašičice soli

1 prašak za pecivo

Priprema:

U dubljoj posudi pomešajte prvo suve sastojke - pšenično i kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so, pa u to dodajte običnu vodu, zatim kiselu vodu, a onda i ulje. Sve zajedno promešajte varjačom ili žicom za mućenje. Podmažite kalup za mafine uljem i brašnom ili ga obložite papirnim korpicama. Sipajte testo. Zagrejte rernu na 200 stepeni, ubacite kalup za projice i pecite ih 20 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)