kao predjelo
OVAKVU POSNU PROJU JOŠ NISTE SPREMALI: Domaćice će POLUDETI za RECEPTOM
Ovaj recept za posnu proju će vas oduševiti
Proja je tradicionalno jelo koje se svakodnevno jede u Srbiji.
Deca i odrasli vole da jedu i za doručak, večeru, pa i uz razna slavlja kao predjelo.
Ovaj recept za posnu proju će vas oduševiti.
Uz ovaj jednostavan recept brzo ćete napraviti mekanu proju koja je idealna za dane posta i slave koje su posne.
Mnoge domaćice već imaju proverene i dobro poznate recepte za mrsne proje sa sirom i jogurtom. Ali, i posne mogu da budu jednako ukusne kao i mrsne. Laka i brza priprema i činjenica da se svi sastojci mere šoljom od 200 mililitara omogućavaju i početnicima u kuhinji da kod ovih projica ne naprave nikakvu grešku i da one ispadnu savršeno.
Sastojci:
3 šolje pšeničnog brašna
3 šolje kukuruznog brašna
2 šolje obične vode
1 šolja kisele vode
1 šolja ulja
2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte prvo suve sastojke - pšenično i kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so, pa u to dodajte običnu vodu, zatim kiselu vodu, a onda i ulje. Sve zajedno promešajte varjačom ili žicom za mućenje. Podmažite kalup za mafine uljem i brašnom ili ga obložite papirnim korpicama. Sipajte testo. Zagrejte rernu na 200 stepeni, ubacite kalup za projice i pecite ih 20 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)