ribanje
NI SODA BIKARBONA, NI SIRĆE NE SKIDAJU MASNOĆE IZ RERNE KAO 1 STVAR: Sve NESTAJE, a nije HEMIJA U PITANJU
Nakon spemanja jela često se dešava da masnoća ostane i da se teško skida
Ribanje rerne predstavlja veliku muku za sve domaćice.
Nakon spemanja jela često se dešava da masnoća ostane i da se teško skida.
A ne pomažu vam razni preparati.
Čišćenje rerne je posao koji većeni domaćica "pada teško". Masnoća i zakoreli ostaci jela koja ste pekli umeju da budu prilično iritirajući, ali i uporni.
I koliko god često i temeljno da čistite rernu, nekako se čini, u većini slučajeva, da je teško skinuti sve te nečistoće i uporne mrlje.
Čak ni hemijska sredstva za čišćenje ili kombinacije sastojaka iz kuhinje poput sode bokarbone i sirćeta pojedine zakorele masnoće ne mogu lako da uklone.
Međutim, na sreću domaćica postoji vrlo jednostavno rešenje za koje vam nisu potrebna nikakva hemijska sredstva. Ono može da ukloni i najtvrđu prljavštinu iz rerne.
Uz pomoć jedne spravice koju većina ima u kući i vlažne krpe, možete da učinite da vaša pećnica izgleda novo i čisto kao prvog dana kada ste je kupili.
Rešenje je u nožiću za čišćenje staklokeramičke ploče.
Svi koji imaju šporet sa ravnom pločom znaju da ona zahteva posebnu pažnju, sredstva i alat za čišćenje. Glavni trik je u ovoj alatki, koja u sebi sadrži žilet ili veoma oštro sečivo.
Međutim, ovu špaklicu možete koristiti i za čišćenje rereni, a posebno vrata i stakla na njima.
Sečivo će ukloniti i najupornije mrlje, a kada čitavo staklo pređete nožićem i skinete prljavštinu, potrebno je još samo da vlažnom krpom obrišete ostatke.
Kada je u pitanju sama rerna, budući da je sečivo prilično oštro, vodite računa o tome da površina koju čistite nožićem bude ravna, kako ne biste napravili oštećenja.
Nečistoće će nestati kao da nikada nije ni postojala, a rerna će izgledati kao da ste je upravo doneli iz prodavnice.
(Espreso/Telegraf)