Foto: Printscreen/youtube
isprobajte
RECEPT STIGAO IZ HILANDARA ZA KOJIM SU POLUDELI I NA SEVERU I JUGU: Kada ga jednom probate pamtićete ga do KRAJA
Kada je pirinač mek, u brodet se stavlja peršunovo lišće, na kraju, malo vina i so.
Objavljeno: 26.10.2022. 09:49h
> 09:57h
Vanja Pejić
Brodet od školjki na hilandarski način se priprema na sledeći način:
Školjke (dagnje ili mušule) se dobro operu i očiste, zatim se, tako nekuvane, otvore i iz njih izvadi meso.
Tako očišćeno meso stavlja se u blago posoljenu vodu i kuva dok skoro ne počne da se raspada.
U posebnoj tavi isprži se dosta isečenog crnog luka, a u luk se doda paradajz, oljušten i izrendan, i sve se kuva još otprilike oko pola sata.
U luk i paradajz sipa se meso od školjki i posle kratkog dinstanja jelu se dodaje opran i očišćen pirinač.
Kada je pirinač mek, u brodet se stavlja peršunovo lišće, na kraju, malo vina i so.
(Espreso)