Foto: Printscreen/youtube

isprobajte

RECEPT STIGAO IZ HILANDARA ZA KOJIM SU POLUDELI I NA SEVERU I JUGU: Kada ga jednom probate pamtićete ga do KRAJA

Kada je pirinač mek, u brodet se stavlja peršunovo lišće, na kraju, malo vina i so.

Objavljeno: 26.10.2022. 09:49h > 09:57h

Brodet od školjki na hilandarski način se priprema na sledeći način:

Školjke (dagnje ili mušule) se dobro operu i očiste, zatim se, tako nekuvane, otvore i iz njih izvadi meso.

Tako očišćeno meso stavlja se u blago posoljenu vodu i kuva dok skoro ne počne da se raspada.

U posebnoj tavi isprži se dosta isečenog crnog luka, a u luk se doda paradajz, oljušten i izrendan, i sve se kuva još otprilike oko pola sata.

U luk i paradajz sipa se meso od školjki i posle kratkog dinstanja jelu se dodaje opran i očišćen pirinač.

Kada je pirinač mek, u brodet se stavlja peršunovo lišće, na kraju, malo vina i so.

(Espreso)