probajte!
RECEPT ZA MUSAKU KOJU ĆE SVI UKUĆANI OBOŽAVATI: Grebaćete viljuškama iz tepsije, stiže iz BAKINE KUJNE! (FOTO)
Tepsiju podmazati pa pola krompira na krugove poredjati u pleh
Kad smo slatko sve pojeli, onda smo grebali viljuškama zagoreli deo u plehu - fantastična musaka.
Potrebno je:
300 gr ml mesa
50 gr suve slanine
1 glavica crnog luka
4 čena beloga luka
600 gr krompira
slatka crvena ml. paprika
ml. biber..ulje so
3 jaja
200 gr kisele pavlake
200 ml mleka
Priprema:
Iseckati luk i slaninu na kockice pa propržiti, dodati meso pa ga propržiti 15 minuta. Dodati papriku, biber, beli luk i začin ili so
Tepsiju podmazati pa pola krompira na krugove poredjati u pleh. Staviti meso pa pokriti ostatkom krompira.
Umutiti jaja sa pavlakom dodati mleko i preliti. Po želji može odozgo rendan kačkavalj ili listovi slanine.
Peći na 200 stepeni C oko 50 minuta da porumeni. Služiti toplo.
(Espreso)