za hladne dane
NAPRAVITE DETOKS ČORBU KOJA JE PUNA POVRĆA: Ništa BOLJE niste PROBALI (RECEPT)
Nikad nećete pogrešiti ako skuvate čorbicu punu zeleniša i jedete je tokom celog dana
Evo kako da napravite čorbu koja sjajno čisti telo od toksina.
Vreme je za lagane obroke koji čiste telo od toksina. Nikad nećete pogrešiti ako skuvate čorbicu punu zeleniša i jedete je tokom celog dana. Predlog Stvar ukusa je recept za detoks čorbu koja telu vraća preko potrebnu energiju i pomaže da savladate prolećni umor.
Odlična je za izbacivanje štetnih materija iz organizma naročito posle konzumiranja teške hrane u toku zime.
Sastojci:
600 ml vode
400 ml pilećeg bujona
manji karfiol
3 tikvice
500 g seckanog paradajza
1 luk
1 praziluk
pola celera
1 šargarepa
1 kašika maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u velikoj šerpi, pa dodajte sitno naseckan luk i dinstajte dok ne zastakli.
Dodajte praziluk i pržite na laganoj vatri dok ne omekša, a zatim dodajte vodu, bujon, paradajz, šargarepu, celer i tikvice isečene na kockice. Kafriol skuvajte na pari, pa ga iseckajte i dodajte u šerpu. Kad čorba proključa, smanjite vatru, začinite po ukusu i kuvajte još 10 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)