jednostavna priprema
SRPSKA DOMAĆICA OTKRILA RECEPT ZA DOMAĆI HLEB BEZ BRAŠNA: Zdrav, a priprema se od samo DVA SASTOJKA! (VIDEO)
Jednostavan i jako mekan i ukusan hleb, koji se odlično slaže uz sve namaze
Katarina Stojković vodi izuzetno inspirativnu Instagram stranicu pod nazivom @veselizalogaji. Njeni recepti su zdravi i jednostavni, ali i prilično neobični..
Nema nište lepše kad ujutru kuća zamiriše na pekaru, a vi poslužite vrući, domaći hleb koji je hrskav spolja, a mekan iznutra. Zbog svoje jednostavne pripreme, ovaj recept za hleb je popularan na Instagramu gde su mnoge domaćice poludele za ovim receptom.
Jednostavan i jako mekan i ukusan hleb, koji se odlično slaže uz sve namaze, kako slane, tako i slatke. Potrebni sastojci:
- Belanca
- Mleveni lan
- So (ako želite, nije obavezno)
- Semenke (ako želite, nije obavezno)
Priprema:
Odvojite 4 belanceta (okvirna mera treba da bude 150 gr) i umutite ih u čvrst sneg. Dodajte so, ako želite (1/2 kašičice), a zatim i 50 gr mlevenog lana.
Kada dodate lan nemojte previše mutiti, da smesa ne splasne.
Razlijte u nauljeni kalup ili u kalup u koji ste stavili papir za pečenje.
Po želji, pospite semenkama susama ili lana. Pecite okvirno 30 minuta na 180 stepeni. Hleb malo prohladite pre sečenja. Javite utiske i uživajte u zdravim zalogajima, napisala je Katarina na svojoj objavi.
(Espreso)