Koj, Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

njami

SRPSKI SLATKIŠ PO STARINSKOM RECEPTU: Ovakav KOH do sada niste jeli, dodajte mu OVAJ SASTOJAK i biće preukusan

Najlepši recept za koh, čokolada mu daje specifičan šmek.

Objavljeno: 24.10.2022. 17:17h > 17:19h

U Srbiji od davnina postoji mnoštvo autentičnih jela, skromnih i jednostavnih, možda danas i zaboravljenih, a koje možete brzo da pripremite. Takva je i ova poslastica, koh preliven toplom čokoladom.

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike griza
  • 100 gr ml. čokolade
  • 600-700 ml mleka
  • FOTO: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije
    FOTO: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije
    FOTO: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije
    FOTO: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije
    FOTO: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije
    FOTO: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i izjednačiti. Pleh podmazati uljem i posutu brašnom. Sipati i izjednačiti.

Peći na 200 stepeni C oko 15 minuta.

Dok se peče skuvati mleko zasladiti po želji, dodati izlomljenu mlečnu čokoladu i vanilin šećer.

Vruć koh preliti sa vrućom čokoladom i ostaviti da upije i malo se prohladi.

(Espreso/Srbija danas)