Slanina, Foto: Profimedia

zapamtite

OD SADA ĆETE SLANINU JESTI SVAKI DAN: Konačno OTKRIVENO za šta je DOBRA U ORGANIZMU, prodisaćete

Domaćice je stavljaju u sarmu, kiseli kupus, pasulj i mnoga druga jela

Objavljeno: 24.10.2022. 12:51h > 20:56h

Poznato je da Srbi vole da jedu slaninu.

Kod nas se ona kombiniju sa svakim ručkom.

Domaćice je stavljaju u sarmu, kiseli kupus, pasulj i mnoga druga jela.

Isto tako ljudi vole da jedu uz paradajz i druge salate.

Postoje neke stvari koje morate da znate o njoj.

foto: Profimedia

Spadate li u kategoriju ljudi koji uvek paze šta će staviti u usta i izbegavaju slaninu ili neko drugo masno meso?

U slanini ima samo 2 odsto loših nezasićenih masti, a mononezasićenih masnih kiselina ima tri puta više nego što ih ima u morskim plodovima.

Od sada ne morate toliko da se brinete, studije su pokazale da morski plodovi sadrže više holesterola od slanine.

U nastavku Magazin Novosti nudi nekoliko teorija zašto bi bilo dobro da često jedete slaninu.

FOTO: Printscreen/TikTok/rightguysreview
FOTO: Printscreen/TikTok/rightguysreview
FOTO: Printscreen/Youtube/Slobodan Zivkov
FOTO: Profimedia

Uopšte nema ugljenih hidrata, što je dobro jer zapravo oni debljaju, a ne masti. Pogrešno je mišljenje i da ugljeni hidrati daju energiju organizmu, a istina je zapravo da su masti za to takođe zaslužne.

Bogata je proteinima, koji je inače ključan sastojak za održavanje velike količine energije.

Odlična je u borbi protiv mamurluka.

Pruža osećaj sitosti. Slanina sadrži visok nivo zasićenih masti, pa ćete duže biti siti nego kada biste jeli ugljene hidrate.

foto: Profimedia

Vrlo je jednostavna za pripremu. Ukoliko volite prženu, možete je čak i u mikrotalasnoj pećnici napraviti.

(Espreso/Magazin Novosti)