njami
SVI U JUGI SU ODRASLI NA OVOM DORUČKU: Domaćice su u RECEPT stavljale OVO, a danas je SKROZ ZABORAVLJEN
Svaka domaćica je recept znala napamet
Ovo jelo su jeli svi u Jugoslaviji.
Omiljen je bio za doručak.
Svaka domaćica je recept znala napamet.
Generacije su odrasle na tome.
Jeftino, a zasitno jelo.
Jugoslovnske domaćice su često pripremale ukućanima prženice jer su jeftine, a ukusne.
Ako kod kuće imate bajat hleb iskoristite ga na najbolji mogući način i napravite prženice. Na ovom doručku je odrasla cela bivša Juga i ne postoji osoba koja ih ne voli. Iskusne domaćice su našle način kako da ne bace hranu nego da od bajtog hleba naprave ukusno jelo.
Prženice se prave od 3 sastojka i to onih najjeftinijih, a danas postoje recepti da možete da ih napravite slane ili slatke. Samo dodajte šećer, cimet ili neki drugi sastojak i napravite slatke. Služite za doručak ili večeru, ali i za ručak uz npr. spanać.
Sastojci:
2-3 jajeta
malo mleka
bajat hleb
Priprema: Umutite jaja i malo ih posolite, pa u tu smesu sipajte mleko. Hleb isecite na kriške, pa umočite u dobijenu smesu. Pržite na malo zagrejanog ulja i stavljajte na ubrus da se ocede od ulja.
(Espreso/Stvar ukusa)