RECEPT ZA POHOVANA JAJA
DELUJE KOMPLIKOVANO, ALI JE ZAPRAVO VRLO LAKO: Napravite POHOVANA JAJA za DORUČAK i iznenadite sami sebe! (VIDEO)
Deluje komplikovano ali je veoma, veoma prosto
Kad se pomene doručak, šta vam prvo padne na pamet?
Najvažniji obrok u toku dana jeste doručak, a najvoljeniji doručak na ovim prostorima jesu jaja - jaja u svim oblicima: kajgana, omlet, jaja na oko... omiljena su u svakom obliku.
Pohovana jaja verovatno niste jeli do sad i vreme je da ih napokon probate!
Sastojci:
4 jajeta
100 g prezli
ulje
so
biber
Priprema:
1. U tanjir sipajte prezle i preko njih razbijte jaje. Posolite i pobiberite, pa preko pospite još prezli da ga lepo prekrijete. Malo pogurajte krajeve belanaca ka unutra i laganim pokretom spustite u tiganj u kojem ste zagrejali ulje.
2. Pržite po par minuta sa obe strane. Svako jaje zasebno stavljajte u prezle i pržite.
Bon appetit!
(Espreso / 24sedam)