njami
NAPUNITE "BOSANSKI LONAC" I NAJEDITE SE KAO CAR: Posle ovog ručka ćete biti siti CEO DAN (RECEPT)
Ukoliko nemate ideju šta da spremate danas isprobajte erecept za ovaj zdrav obrok
Bosanski lonac se pravi sa dosta povrća i svežeg mesa. Kada pravite ovaj ručak, imajte na umu da spremate nešto izuzetno hranljivo za svoju porodicu i da se ovaj obrok može podgrejati i sutradan:
Potrebno je:
par krompira šargarepa sveže paprike paradajz crni luk praziluk crveni luk beli luk tikvica manja glavica kupusa sveže meso so biber suvi začin začinska paprika svinjska mast
Priprema:
Najbolje bi bilo da uzmete zemljani lonac. Dobro ga podmažite sa mašću pa u njega stavite sledeće: luk, praziluk, tikvice, šargarepu, krompir, papariku, paradajz, sveže meso, kupus, začine i sve nalijte sa malo vode. Zatvorite i ostavite da se kuva oko 3h. Promešajte, začinite po potrebi i vratite u rernu na još pola sata. Uživajte!
(Espreso/Magazin Novosti)