preukusno
OVAKO MAKEDONCI SPREMAJU MEŠANU SALATU: Pikantnija je OD NAŠE zbog OVOGA, domaćice ova ZIMNICA RAZVALJUJE (RECEPT)
Sipajte u tegle i prokuvajte tegle oko 5 minuta, nakon što voda proključa
Makedonska salata u teglama.
POTREBNI SASTOJCI
paradajz - 3 kg
paprika - 2 kg, crvena, mesnata
paprika - 500 g , dugačka ljuta
beli luk - 2 glavice
peršun - 2 veze
ZA SALAMURU
sirće - 2 šolje
ulje - 2 šolje
šećer - ½ šolje
so - 2 kašičice
NAČIN PRIPREME
Papriku ispecite, oljuštite i naseckajte na komade. Paradajz sameljite i kuvajte dok se ne zgusne. Beli luk oljuštite i naseckajte na sitno. Ljute paprike očistite od drški i presecite ih na pola, pa ih potopite u vruću salamuru dok ne omekšaju.
Izvadite ljute paprike i dodajte ih u paradajz pire, a zatim dodajte crvenu papriku, beli luk i naseckani peršun. Kuvajte još pola sata da se zgusne na slaboj vatri. Sipajte u tegle i prokuvajte tegle oko 5 minuta, nakon što voda proključa.
(Espreso/Bonapeti.rs)