ukusno predjelo
PORED NJE ZABORAVIĆETE NA RUSKU I MIMOZU: Ova KREMASTA SALATA će postati omiljena na SLAVSKOJ TRPEZI (RECEPT)
Svečana salata koja će biti glavna zvezda na slavi
Sezona slava se uveliko približava i već naredne nedelje su Sveta Petka i Sveti Luka. Ukoliko slavite neku od ovih slava evo predloga za ukusno predjelo - salatu sa kuvanim jajima i prazilukom. Čim je probate postaće miljenica slavske trpeze i pravićete je češće nego rusku. Čitateljka Stvar Ukusa Tatjana je podelila sa njima recept za ovu prelepu salatu, a ako i vi poželite da je napravite evo postupka.
Sastojci:
- 250 g majoneza
- 250 g kisele pavlake
- 1 kašičica senfa
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- malo belog luka u granulama
- 100 g praziluka
- 400 g obarenog krompira
- 200 g obarene šargarepe
- 200 g šunke
- 4 kuvana jajeta
Priprema:
Staviti jaja, krompir i šargarepu da se kuvaju. Naseckati praziluk i šunku. Napraviti smesu od majoneza, kisele pavlake, senfa, suvog začina i belog luka u granulama. Zatim u naseckan praziluk i šunku naseckati krompir, šargarepu i jaja.Dodati pripremljenu smesu od začina i sve dobro izmešati. Salatu izmešati i dobro ohladiti, zatim služiti.
(Espreso/Stvar ukusa)