Ilustracija, Foto: PRintscreen Youtube

ukusno predjelo

PORED NJE ZABORAVIĆETE NA RUSKU I MIMOZU: Ova KREMASTA SALATA će postati omiljena na SLAVSKOJ TRPEZI (RECEPT)

Svečana salata koja će biti glavna zvezda na slavi

Objavljeno: 20.10.2022. 19:24h

Sezona slava se uveliko približava i već naredne nedelje su Sveta Petka i Sveti Luka. Ukoliko slavite neku od ovih slava evo predloga za ukusno predjelo - salatu sa kuvanim jajima i prazilukom. Čim je probate postaće miljenica slavske trpeze i pravićete je češće nego rusku. Čitateljka Stvar Ukusa Tatjana je podelila sa njima recept za ovu prelepu salatu, a ako i vi poželite da je napravite evo postupka.

Sastojci:

  • 250 g majoneza
  • 250 g kisele pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • malo belog luka u granulama
  • 100 g praziluka
  • 400 g obarenog krompira
  • 200 g obarene šargarepe
  • 200 g šunke
  • 4 kuvana jajeta
FOTO: PRintscreen Youtube
FOTO: PRintscreen Youtube
FOTO: PRintscreen Youtube

Priprema:

Staviti jaja, krompir i šargarepu da se kuvaju. Naseckati praziluk i šunku. Napraviti smesu od majoneza, kisele pavlake, senfa, suvog začina i belog luka u granulama. Zatim u naseckan praziluk i šunku naseckati krompir, šargarepu i jaja.Dodati pripremljenu smesu od začina i sve dobro izmešati. Salatu izmešati i dobro ohladiti, zatim služiti.

(Espreso/Stvar ukusa)