ukusno
RETKO KOJI SRBIN ZNA DA SE PEČENO PILE SAMO OVAKO PUNI: Postoji i dobar RAZLOG za to! (RECEPT)
Obavezno probajte ovaj recept za pile punjeno slaninom!
Glavna zvezda vaše praznične trpeze, pile spremljeno tako da mu ni najizbirljiviji gurmani neće odoleti. Slanina u kombinaciji sa sirom i povrćem. Naravno, za ovakav specijalitet ni ne morate da imate poseban povod.
Spremite ga za dane praznika uz domaću pogaču i toplo predjelo!
Sastojci:
1 pile
120 g slanine
1 glavica crnog luka
2 korena peršuna
4 šargarepe
4 paprike
1 kriška hleba
150 g trapista
so
začin C
mleveni beli biber
Priprema:
Iseckati slaninu na kockice, propržiti je da bude reš. Dodati iseckan crni luk i pržiti dok ne postane staklast. Zatim, dodati na kockice isečen koren peršuna i šargarepu. Pržiti par minuta, pa dodati paprike isečene na kockice. Posoliti i pržiti dok paprike ne omekšaju. Dodati sitno iskidanu sredinu hleba i mešati. Skloniti sa vatre, pa dodati sir isečen na kockice, začin C po ukusu i beli biber. Pile posoliti, posuti začinom C i puniti pripremljenom smesom.
Zašiti ga i staviti u pleh u koji je prethodno dodato malo ulja i 1 dl vode. Pokriti folijom, pa peći na 170 C otprilike sat i po. Zatim, skinuti foliju, pa peći još 15-20 minuta.
(Espreso)