preukusno je
OVAKVE MAFINE JOŠ NISTE JELI: Savršena poslastica za JESENJE DANE (RECEPT)
Rustični i mekani mafini, idealno se kombinuju uz crni čaj ili čaj od divlje trešnje
U jesenjem periodu, kada najviše vremena provodimo u kući, ovi mafini su omiljena poslastica mnogih dama.
Sastojci:
- jaje - 1 komad
- ulje - 50 ml
- grčki jogurt - 3/4 šolje (gusto)
- šećer - 1 šolja
- brašno - 1 1/2 šolja
- prašak za pecivo - 1 kašičica
- cimet - 1 kašičica
- dunje - 2 komada, srednje
- sok od limuna - 1 kašika
- šećer - 3 kašike
- cimet - 1 kašičica
- voda - 7 kašika
Dunje se očiste i iseki na male parčiće. U šerpu se stavljaju voda i šećer. Kada mešavina provri dodaju se dunje i pokrivaju se poklopcem.
Kuva se dok dunje potpuno ne omekšaju. Zatim šerpu sklonite se sa ringle i dodate sok od limuna, cimet i bombone, isečene na sitno. Meša se dobro i smesa se ostavlja da se ohladi.
U posudi se mute jaje sa maslacem, grčkim jogurtom i ohlađenim dunjama.
U drugoj posudi se promešaju brašno šećer, cimet, prašak za pecio i po želji vanila.
Dodaje se smesa od jaja, promeša se veoma dobro drvenom kašikom, i smesa se raspodeli u kalupe za mafine.
Mafini se stavljaju u rernu na 180 stepeni na 20-30 minuta. Proverite čačkalicom da li su gotovi.
(Espreso/NajŽena)