Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Natasha Shakinko

preukusno je

OVAKVE MAFINE JOŠ NISTE JELI: Savršena poslastica za JESENJE DANE (RECEPT)

Rustični i mekani mafini, idealno se kombinuju uz crni čaj ili čaj od divlje trešnje

Objavljeno: 19.10.2022. 23:48h

U jesenjem periodu, kada najviše vremena provodimo u kući, ovi mafini su omiljena poslastica mnogih dama.

Sastojci:

  • jaje - 1 komad
  • ulje - 50 ml
  • grčki jogurt - 3/4 šolje (gusto)
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 1/2 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • dunje - 2 komada, srednje
  • sok od limuna - 1 kašika
  • šećer - 3 kašike
  • cimet - 1 kašičica
  • voda - 7 kašika
  • FOTO: Printscreen/Youtube/Ricette arabe facili
    FOTO: Printscreen/Youtube/Ricette arabe facili
    FOTO: Printscreen/Youtube/Ricette arabe facili
    FOTO: Printscreen/Youtube/Ricette arabe facili

Dunje se očiste i iseki na male parčiće. U šerpu se stavljaju voda i šećer. Kada mešavina provri dodaju se dunje i pokrivaju se poklopcem.

Kuva se dok dunje potpuno ne omekšaju. Zatim šerpu sklonite se sa ringle i dodate sok od limuna, cimet i bombone, isečene na sitno. Meša se dobro i smesa se ostavlja da se ohladi.

U posudi se mute jaje sa maslacem, grčkim jogurtom i ohlađenim dunjama.

U drugoj posudi se promešaju brašno šećer, cimet, prašak za pecio i po želji vanila.

Dodaje se smesa od jaja, promeša se veoma dobro drvenom kašikom, i smesa se raspodeli u kalupe za mafine.

Mafini se stavljaju u rernu na 180 stepeni na 20-30 minuta. Proverite čačkalicom da li su gotovi.

(Espreso/NajŽena)