za zimnicu
OVAKO BUGARI SPREMAJU AJVAR: Ukusniji je od SPRKOG zbog POVRĆA koji ne IZOSTAVLJAJU, recept ćete ODMAH ZAPISATI
Servirajte sa strukom mladog luka
Ajvar od paprika na bugarski način.
POTREBNI SASTOJCI
paprika - 15 kom., crvena
peršun - 3 kašike sitno iseckanog
luk - 1 i po glavica, crni
paradajz pire - 2 kašičice
beli luk - 4 čena
ulje - 7 kašika
sok od limuna - 1 kašičica
so
ljuta paprika - 2 komada
šećer u prahu - pola kašičice
biber - mleveni
mladi luk - struk
Paprike se očiste od semenki i ispeku se. Oljušte se i iseku na sitno. Dodajte im i luk iseckan na stino. Ljute paprike se takođe ispeku i oljušte. Stavite paprike u blender.
Dodajte istucan beli luk, paradajz pire i sok od limuna. Umutite sve dobro. Dodajte začine, so, biber i šećer u prahu.
Promešajte ponovo i dodajte ulje, dok mešate, da bi mogle paprike dobro da upiju ulje. Servirajte sa strukom mladog luka.
(Espreso/Bonapeti.rs)