Salata, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

preukusno

OVAKO MAĐARI SPREMAJU MEŠANU SALATU: Zimnica koja je UKUSNIJA od naše zbog PIKANTNOG UKUSA, domaćice će ODLEPITI

Vrelu salatu prekrijte vlažnom krpom, dobro je zategnite i ostavite da se potpuno ohladi, a da se krpa osuši

Objavljeno: 19.10.2022. 17:47h > 17:49h

Papreno ljuta mađarska salata.

Sastojci

Potrebno je:

3 kg paradajza

3kg malih paprika „oficirki"

(po kg crvenih žutih i narandžastih)

2 glavice belog luka

2 veze celera

1 veza peršuna

FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

80 g soli

200 g šećera

6 dl sirćeta

3 dl ulja

20 zrna bibera

1 kašičica mlevenog bibera

1 konzervans

foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Priprema

Paradajz poparite i oljuštite, pa isecite na kockice i stavite u lonac da se zagreva.

Paprike operite, prosušite i skratite im peteljke, a veće komade prepolovite. Luk očistite, pa čenove secite na štapiće, a peršun i celer krupnije iseckajte.

U paradajz dodajte so, šećer, sirće i ulje, pa dobro promešajte. Kad sve provri, dodajte biber, peršun, celer i paprike, i ostavite da tiho vri 10 minuta uz povremeno mešanje.

foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Sklonite sa vatre i dodajte konzervans. Vrelu salatu prekrijte vlažnom krpom, dobro je zategnite i ostavite da se potpuno ohladi, a da se krpa osuši.

Sipajte u tegle i zatvorite.

(Espreso/Recepti.com)