preukusno
OVAKO MAĐARI SPREMAJU MEŠANU SALATU: Zimnica koja je UKUSNIJA od naše zbog PIKANTNOG UKUSA, domaćice će ODLEPITI
Vrelu salatu prekrijte vlažnom krpom, dobro je zategnite i ostavite da se potpuno ohladi, a da se krpa osuši
Papreno ljuta mađarska salata.
Sastojci
Potrebno je:
3 kg paradajza
3kg malih paprika „oficirki"
(po kg crvenih žutih i narandžastih)
2 glavice belog luka
2 veze celera
1 veza peršuna
80 g soli
200 g šećera
6 dl sirćeta
3 dl ulja
20 zrna bibera
1 kašičica mlevenog bibera
1 konzervans
Priprema
Paradajz poparite i oljuštite, pa isecite na kockice i stavite u lonac da se zagreva.
Paprike operite, prosušite i skratite im peteljke, a veće komade prepolovite. Luk očistite, pa čenove secite na štapiće, a peršun i celer krupnije iseckajte.
U paradajz dodajte so, šećer, sirće i ulje, pa dobro promešajte. Kad sve provri, dodajte biber, peršun, celer i paprike, i ostavite da tiho vri 10 minuta uz povremeno mešanje.
Sklonite sa vatre i dodajte konzervans. Vrelu salatu prekrijte vlažnom krpom, dobro je zategnite i ostavite da se potpuno ohladi, a da se krpa osuši.
Sipajte u tegle i zatvorite.
(Espreso/Recepti.com)