Karbonara, Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Gordon Ramsay

Prijatno!

GORDON REMZI OTKRIO TAJNU ŠPAGETE KARBONARA: Ovo morate da DODATE u SOS (RECEPT)

Osim što je ukusna priprema se za manje od 10 minuta

Objavljeno: 19.10.2022. 17:23h

Ako ste uvek u strci s vremenom ili jednostavno nemate želju da kuvate nešto posebno komplikovano, ovaj recept je prava stvar za vas!

Ko može odoleti sočnoj i kremastoj carbonari? Osim što je ukusna priprema se za manje od 10 minuta. Carbonara po receptu slavnog kuvara Gordona Remzija razlikuje se od tradicionalnog italijanskog recepta i obogaćena je pečurkama, graškom i čilijem. Doduše, ova verzija Carbonare nije naišla na preterano zadovoljstvo u Italiji, ali svakako je vredi probati.

Sastojci za 1 porciju:

  • 125 g špageta
  • 30 g smrznutog graška
  • SLIČNI TEKSTOVI
  • Uz ovaj tajni sastojak prženice će vam uvek ispasti savršeno ukusne
  • Kuvar podelio recept za najhrskaviji pečeni krompir: Potrebna su vam…
  • Karamelizovani luk iz rerne: Fantastičan i nezaboravan ukus
  • Pravi vojnički pasulj je kultno jelo, a ovo je jedini pravi recept
  • 80 g slanine, iseckane na male komadiće
  • 2 žumanca
  • 1 1/2 kašike krem sira
  • 2 pečurke, iseckane
  • 1 čili, očišćen i naseckan
  • maslinovo ulje
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 50 g Grana Padano sira
  • 2 kašike peršuna, naseckanog
  • FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Priprema:

Zakuvajte vodu u šerpi, posolite i dodaj testeninu. Kuvajte je prema instrukcijama na pakovanju.

Tiganj stavite na srednje jaku vatru, dodajte kašiku maslinovog ulja, a zatim slaninu kad je ulje vruće. Dodajte malo bibera i beli luk nakon otprilike dva minuta kuvanja, a zatim pečurke i čili. Pržite dok slanina ne postane hrskava, a pečurke lepe zlatno smeđe boje. Posolite po ukusu.

Narendajte oko 40 grama Grana Padano sira preko žumanca. Zatim dodajte krem sir i sve promešajte. Smesi dodajte kašičicu hladne vode kako bi bili sigurni da je tečne konzistencije.

U tiganj sa slaninom dodajte grašak i nastavite da kuvate, dodajući oko tri kašike vode u kojoj se kuvala testenina.

Kad je testenina gotova, procedi je, ostavljajući malo tečnosti za sos. Testeninu dodajte slanini i pečurkama. Dobro sve izmešajte i sve prelijte smesom od jaja i mešajte dok sos ne postane kremast.

Na kraju dodajte peršun i servirajte.

(Espreso/Krstarica)