OBRATITE PAŽNJU
RECEPT ZA NAJBOLJI SLAVSKI KOLAČ KOJI SVIMA USPEVA: Kada kažemo da je BEZ KONKURENCIJE, to i mislimo
Testo podelite na dva jednaka dela. Onda ga oklagijom premesite i stavite u pleh. Drugu polovinu testa više rastanjite. Uzmite modlicu i pritisnite u sredini. To bi trebalo ovako da izgleda
Slavski kolač je deo tradicije. Slava je jedno od najvažnijih datuma jedne porodice. Neki vole da je obeležavaju uz mnogobrojne prijatelje, dok drugi to rade samo u okviru porodice. Bilo kako bilo slavski kolač je nešto što svi pripremaju.
U jednu smesu pomešaje 400 ml mleka, 8 grama suvog kvasca i jednu kašiku, a brašno dodajte postepeno. U smesu sipajte jednu kašiku ulja. Zatim dodajte 60 grama putera, dve kašike pavlake, a može i kiselo mleko. U smesu dodajte dva cela jaja, nastavljajte da dodajete brašno i jednu kašičicu soli. Odvojeno je oko kilogram brašna za tepsiju oko 30 centimetara.
Testo podelite na dva jednaka dela. Onda ga oklagijom premesite i stavite u pleh. Drugu polovinu testa više rastanjite. Uzmite modlicu i pritisnite u sredini. To bi trebalo ovako da izgleda:
Priprema slavskog kolača
Nakon što ste ukrasili gornji deo prenesite ga na kolač i u sredini modlicom izvucite testo. Kolač premažite jednim umućenim žumancetom. Od testa što vam je ostalo možete napraviti neki simbol.
Kolač se peče na 180 stepeni oko 35 minuta, najviše 40 minuta. Deset minuta pred kraj kolač se vadi i dodajemo ukrase. Priprema izgleda ovako:
(Espreso)