probajte
NAJJEFTINIJA, A UJEDNO NAJZDRAVIJA PAŠTETA OD POVRĆA KOJE SVI SRBI STALNO JEDU: Sprema se za čas, jede se DANIMA!
Ukusna pašteta od tikvica - zdrava i laka za pravljenje
Ukoliko ste ljubitelji pašteta i namaza najbolje je da napravite domaću paštetu. Zdravija je i ukusnija od kupovne, i možete uživati u njoj bez griže savesti.
Pašteta može da se pravi od različitih sastojaka, a mi vam predlažemo da probate ovu sa tikvicama. Jednostavno se sprema, a odlična je za sendviče, sa krekerima ili kao prilog.
Sastojci:
1 velika tikvica
2 šargarepe
1 veliki crni luk
3-4 čena belog luka
250-300 g rendanog kačkavalja
5 jaja
pola šolje griza
3/4 šolje prezli
začini: 2 kašičice soli i bibera, slatka dimljena paprika
1 kašičica majorana
1 ravna kašičica ljute paprike
Priprema:
Oguljene tikvice, šargarepu i luk pa izrendajte. Posolite i ostavite na stranu. Posle oko 20-30 minuta, izlijte vodu. Rendanom povrću dodajte začine, jaja, griz, prezle i rendani sir. Sve temeljno izmešati. Smesu za paštetu stavite u pleh namazan uljem i posut prezlama.
Stavite kalup u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 1,5 sat. Vrh treba da bude smeđe boje. Isecite nakon potpunog hlađenja - najbolje sledećeg dana.
(Espreso)