NJAM!
LAKA BUNDEVARA OD RASTRESITOG TESTA: Pita koju obožavaju sve generacije, sad joj je SEZONA, gotova je za ČAS! VIDEO
Jednostavna, nežna, meka, sočna i neverovatno ukusna
Čak iako niste ljubitelj bundeve, ovu pitu ćete obožavati. Toliko je sočna da se topi u ustima. Recept je sa merom na čaše tako da će uspeti svima, čak i početnicima u kuvanju. Rezultat je sočna pita bundevara od sipkavog testa, koja je lepa i topla i hladna.
Sastojci:
1 čaša brašna
1 čaša griza
1 čaša šećera
prstohvat soli
200 g putera
Fil:
800 g bundeve
100 g šećera
1 limun
Priprema:
Bundevu očistite i izrendajte. U to dodajte šećer, koricu i sok od limuna pa promešajte. Za testo pomešajte čašu brašna, šećera i griza. Dodajte prstohvat soli i izrendan puter pa rukama umesite testo.
Trećinu testa sipajte na dno kalupa, preko polovinu fila od bundeve, pa testo, bundevu i završite testom. Pecite na 180 stepeni 40 minuta.
(Espreso)