njam njam
RECEPT ZA PICU KAKVU DO SADA NISTE JELI: Stalno ćete je SPREMATI za DORUČAK ili VEČERU
Potrebno je da testo porumeni i sa druge strane
Pica iz tiganja.
Sastojci
150 g brašna (+ kasika brasna da umesite i razvucete testo)
150 g Kiselog mleka (ili grckog jogurta/kisele pavlake)
So
1/2 kasicice Praska za pecivo
2 kasicice Ulja
I jos:
Paradajz pelat
Origano
Kulen (sunka…)
Sir (gauda, kackavalj, mocarela…)
Priprema:
Prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte so, ulje i kiselo mleko. Umesite glatko testo, po potrebi dodajte jos malo brasna. Na pobrasnjenu radnu povrsinu razvucite testo u krug debljine 1 cm.
Zagrejte ulje u tiganju.
Stavite testo i pecite na srednje jacoj temperaturi (od 1-9 pekla sam na 7.5-8), oko 5 minuta. Tanjir premazite sa malo ulja i pomocu tanjira okrenite testo na drugu stranu. Gornju stranu premazite sa paradajz pelatom.
Pospite origano, pa poredjajte sir i kulen. Poklopite i pecite jos 5-6 minuta. Potrebno je da testo porumeni i sa druge strane.
(Espreso/Najžena)