svi to volite
BEZ OVOG JELA NA KAŠIKU NIJE MOGAO DA SE ZAMISLI RUČAK U JUGOSLAVIJI: Danas ovaj RECEPT domaćice NE ZNAJU
Domaća supa okrepljuje telo, daje hranljive sastojke našem organizmu
Sastojci:
cela kokoška
zelen (šargarepa, peršun, paškanat, celer)
1 žumance
kisela pavlaka
sok od limuna
suvi biljni začin, biber
Priprema:
U šerpi skuvajte povrće i kokošku. Kad je meso skuvano izvadimo ga iz supe (ali vodu ne prospipajte) i izdvojimo meso od kostiju, odstranimo i kožicu, a potom iseckamo na sitne kockice.
Izvaditi i povrće iz supe i iseckati što sitnije. U bistru supu vratimo seckano meso i povrće. Začinimo sa dosta začina, bibera i dodamo malo kisele pavlake, žumance i sok od limuna. Krčkamo još malo i supa je spremna.
Evo jednostavnog recepta za kokošiju supu.
Svaka domaćica ima svoj recept za domaću supu, a recept u nastavku je pogodan ako prvi put spremate.
Bez supe se ranije nije mogao zamisliti nijedan porodični ručak u bivšoj Jugoslaviji, zato je svaka domaćica imala u svojoj svesci po neki recept za ovo tradicionalno jelo na kašiku. Domaća supa okrepljuje telo, daje hranljive sastojke našem organizmu.
(Espreso/Stvar ukusa)