savet
PRŽITE RIBU, A ULJE PRSLA LI PRSKA NA SVE STRANE: Brašno ZAMENITE sa OVIM, domaćice za TO nisu ČULE
Ribu nakon prženja možete poslužiti kao prilog uz krompir ili neku salatu
Domaćice često spremaju ribu za ručak, ali se često dešava da upije veliku količinu ulja.
Postoji genijalan trik kako da ispadne hrskava, a da upije ulje.
Brašno morate da zamenite jednim sastojkom.
Ribu nakon prženja možete poslužiti kao prilog uz krompir ili neku salatu.
Sastojci:
1 kg ribe po vašem izboru (pogodna je i morska i rečna)
200 gr gustina
3 kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašičica belog luka u prahu
drugi začini po vašem izboru
ulje za prženje
Priprema:
Ribu isecite na komade, posolite uobičajeno i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.
Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.
Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba "plivala" u istom, pa dobro zagrejte.
U pitanju je sastojak kojim ćete zameniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji - gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna.
Ribu izvadite iz frižidera, pa svako parče dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta, kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana.
(Espreso/Telegraf)