Riba, Foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

savet

PRŽITE RIBU, A ULJE PRSLA LI PRSKA NA SVE STRANE: Brašno ZAMENITE sa OVIM, domaćice za TO nisu ČULE

Ribu nakon prženja možete poslužiti kao prilog uz krompir ili neku salatu

Objavljeno: 17.10.2022. 19:16h > 19:19h

Domaćice često spremaju ribu za ručak, ali se često dešava da upije veliku količinu ulja.

Postoji genijalan trik kako da ispadne hrskava, a da upije ulje.

Brašno morate da zamenite jednim sastojkom.

Ribu nakon prženja možete poslužiti kao prilog uz krompir ili neku salatu.

Sastojci:

1 kg ribe po vašem izboru (pogodna je i morska i rečna)

FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

200 gr gustina

3 kašičice soli

1 kašičica bibera

1 kašičica belog luka u prahu

foto: Emillija Jovanović

drugi začini po vašem izboru

ulje za prženje

Priprema:

Ribu isecite na komade, posolite uobičajeno i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.

Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.

Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba "plivala" u istom, pa dobro zagrejte.

FOTO: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

U pitanju je sastojak kojim ćete zameniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji - gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna.

Ribu izvadite iz frižidera, pa svako parče dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta, kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana.

(Espreso/Telegraf)