poslastica
OVAKO TURCI SPREMAJU SLATKU PITU: Nema BRAŠNA, a 1 SASTOJAK daje POSEBAN UKUS, domaćice će ODLEPITI za RECEPTOM
Priprema je veoma jednostavna, pita meka kao pena, a ukus očaravajući
Isprobajte recept za slatku tursku pitu.
Turska kuhinja se može pohvaliti bogatom gastronomskom ponudom, što slanih, što slatkih specijaliteta. U nastavku pogledajte kako se pravi slatka pita sa jogurtom bez brašna. Priprema je veoma jednostavna, pita meka kao pena, a ukus očaravajući. Ukoliko do sad niste probali obavezno isprobajte.
Sastojci:
400 ml jogurta
4 jajeta
100 g šećera
1 vanilin šećer
75 g kukuruznog skroba
prstohvat soli
korica limuna po ukusu
Priprema:
Razdvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst šne. Žumanca umutite sa šećerom, vanilin šećerom i jogurtom. Po želji se može dodati limunova kora. Pita će biti još boljeg ukusa. Lagano u smesu od žumanaca umešajte umućen sneg od belanaca. Obložite dno i stranice kalupa pek papirom. Da bi se papir bolje održao, možete podmazati stranice i dno uljem. Sipajte testo u kalup. Pecite 40-50 minuta na 170°C . Pustite da se gotov kolač ohladi u kalupu. Zatim izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.
(Espreso/Stvar ukusa)