ISPROBAJTE
RECEPT "ISCUREO" IZ GRČKE KUHINJE: Ovako GRCI PRAVE PUNJENI PARADAJZ, KORAK PO KORAK
Pečemo oko sat i po u umerenoj rerni.
"Ljubitelji smo grčke kuhinje, a kad nam se nudi nešto toliko ukusno, nema načina da odolimo ! A vi?"
POTREBNI SASTOJCI
paradajz - 12 komada, srednji
mleveno meso - 500 g, mešano
luk - 1 glavica
maslac - 50 g
pirinač - 1/2 šolje
jaja - 2 komada
cimet - 1 prstohvat
šećer - 1 kašičica
biber - 1/2 kašičice
prezle - 2 kašike
peršun - 3 struka
so
* merne jedinice
NAČIN PRIPREME
Operemo paradajz, isečemo poklopce, izdubimo i pasiramo unutrašnjost.
U zagrejanom maslacu zapržimo sitno isečen luk i dodajemo mleveno meso, mešamo, dok mleveno meso ne posivi i dodajemo opran i prethodno poparen pirinač, sitno isečen peršun, biber i so.
Kuvamo 10-15 minuta i dodajemo pasiran paradajz, ostavljamo na ringli još 10 minuta, sklanjamo i dodajemo prethodno umućena jaja i cimet.
Gotovim nadevom punimo pardajz, stavljamo poklopce, ređamo ih u posudu za pečenje i prelivamo istoplljenim maslacem, posipamo prezlama, malo šećerom i solju.
Pečemo oko sat i po u umerenoj rerni.
(Espreso)