Foto: Privatna arhiva
napravite
AKO STE MISLILI DA STE PROBALI BOLJU LENJU PITU, VARATE SE: Recept za kojim su domaćice IZGUBILE GLAVU (VIDEO)
Ovo je najlepša lenja pita koju sam do sad napravila,mekana kao pena... topi se, rekla je baka Jela
Objavljeno: 17.10.2022. 10:40h
Vanja Pejić
Potrebno je:
4 jaja
4 kašike šećera
korica opranog limuna
50 ml ulja maslinovog
30 ml mleka
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
šećer u prahu
700 gt rendanih jabuka
cimet
1 kašika griza
šećer za jabuke
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mleko, brašno sa praškom za pecivo sve dobro izjednačiti.
U podmazan pleh sipati pola testa i izravnati. Rasporediti odozgo jaguke sa cimetom i grizom. .
Sipati ostatak testa prekriti jabuke i peći na 200 stepeni C oko 45-50 min.
Seći ohladjen
(Espreso)