RECEPT
KREM SUPA OD KESTENA: Idealna za JESEN, bogata VITAMINIMA, a jako JEDNOSTAVNA ZA PRIPREMU!
Poslužite sa kašikom kisele pavlake, iseckanim peršunom i malo sitno seckanih kestena
Supa od kestena se jednostavno priprema i uz samo nekoliko koraka dobićete bogatu supu, prekrasne baršunaste teksture. Manja porcija supe savršen je izbor za predjelo, dok će vas poslužena uz hrskavi hleb i činiju salate zadovoljiti za ručak ili večeru.
Sastojci (za 4 do 6 osoba):
400 g pečenih i oljuštenih kestena 1600 ml bujona od povrća 4 kašike maslinovog ulja malo narendanog muškatnog oraščića 2 manja praziluka 4 kockice celera so i biber punomasno mleko za serviranje (kašika po serviranju) manja šaka isekcanog peršuna za serviranje
Priprema:
Kestene zarežite nožićem u krst. Nakon toga stavite u lonac s vodom i pustite da voda proključa. Potom ih ocedite, stavite u posudu za pečenje i pecite na 220 stepena 20 do 25 minuta. Kada su gotovi, zamotajte ih u kuhinjsku krpu i pustite da odstoje nekoliko minuta.
Na 4 kašike zagrejanog maslinovog ulja dinstajte iseckani praziluk i celer oko 5 minuta. Dodajte grubo iseckane kestene, pržite ih minut pa dodajte bujon, muškatni oraščić, so i biber. Dovedite do vrenja, smanjite vatru i kuvajte pola sata.
Pustite da se supa malo ohladi i onda ju usitnite u blenderu ili štapnim mikserom. Poslužite sa kašikom kisele pavlake, iseckanim peršunom i malo sitno seckanih kestena.
Prijatno!
(Espreso/Opanak.rs)