ukusno
MAĐARI SE DAVE U OVOJ ČORBI PUNOJ MESA: Ima dosta povrća, a 1 SASTOJAK koji i Srbi obožavaju daje poseban ŠMEK!
Mađarska čorba sa teletinom je pravi pikantni specijalitet koji može da bude i kompletan obrok koliko je zasitna
Mađarska kuhinja je poznata po brojnim specijalitetima od mesa, a ova teleća pikantna čorba savršena je za hladnije jesenje dane. Puna je povrća i mesa, te može da zameni i kompletan obrok, a oduševiće sve prave gurmane. Ukoliko ne volite ljuta jela izbacite papričicu, ali ona upravo daje poseban šmek ovoj čorbi.
Sastojci:
450 g teletine
3 šargarepe
2 krompira
1 glavica luka
2 čena belog luka
1 ljuta papričica
2 kašike brašna
1 kašika začinske paprike
svež peršun
so, biber
Priprema:
Meso iseckajte na kockice i pospite kašikom brašna, pa ostavite da malo odstoji. U međuvremenu naseckajte crni i beli luk i ljutu papričicu što sitnije, šargarepu iseckajte na kolutove, a krompir na kocke. Na malo ulja propržite meso. Kad meso dobije rumenu boju izvadite ga i ostavite sa strane. Smanjite temperaturu pa na istoj masnoći propržite sitno seckani crni i beli luk, dodajte šargarepu i ljutu papričicu, pa sve zajedno dinstajte. Kad šargarepa omekša, vratite meso u šerpu, dodajte krompir, nalijte vodom, dodajte so i biber, pa kuvajte oko 20 minuta.
Na ulju upržite preostalo brašno sa začinskom paprikom, pa sve sipajte u šerpu. Kuvajte još 10-15 minuta, pospite sveže seckanim peršunom i služite dok je čorba još vruća.
(Espreso)