Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

I DANAS SE PRAVI

JUGOSLAVIJO, JUGOSLAVIJO! Recept koji je SVE NARODE BIVŠE SFRJ okupio za istim stolom (FOTO)

Obično su bile super, brzi i topli obrok za večeru ili doručak

Objavljeno: 14.10.2022. 10:20h > 10:55h

Sastojci

Potrebno je:

1 hleb

3 jajeta

100 ml mleka

ulja za prženje

Priprema

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Hleb, star 1-2 dana, iseći na parčiće. Jaja ulupati viljuškom u dublji tanjir i dodati mleko. Kriške hleba umočiti u ulupana jaja sa mlekom i stavljati u tiganj sa dobro zagrejanim, vrelim uljem. Pržiti sa obe strane po minut, samo da lepo požute i vaditi u posudu sa ubrusom ili salvetom kako bi upile višak masnoće.

SAVET

Ulje treba biti dobro zagrejano kako se hleb ne bi natopio uljem. U jaja ne dodajem začine i so tako da se mogu jesti i slane i slatke. Odlične su sa ajvarom, kečapom, majonezom, pavlakom, ili paštetom koja omekša na prženici, a mogu se samo i posoliti. Za slatku varijantu mogu se jesti sa džemom, kremom koji se otopi i razlije od toplote, margarinom, medom, a ranije smo ih kao deca obožavali i samo sa šećerom. :-) Dobre su u kombinaciji i sa čašom mleka ili jogurta. Obično su bile super, brzi i topli obrok za večeru ili doručak

(Espreso/Recepti.com)