Foto: Printscreen Youtube

SPREMITE ZA ZIMU

NOVI RECEPT ZA KISELJENJE KRASTAVACA ZALUDEO JE DOMAĆICE U SRBIJI: Dodajte ovo u NJIH i nećete se POKAJATI (RECEPT)

Ostaviti ih da se ohlade, obrisati i odložiti na hladno i tamno mesto

Objavljeno: 13.10.2022. 21:32h > 21:35h

Najženi se svidela nova kombinacija kiselih krastavac, a posebno je interesantna ako volite da ih jedete uz svinjetinu, junetinu ili jagnetinu.

Ako ste skeptične, ostavite ove jeseni nekoliko tegli.

Sastojci:

800 g krastavčića 150 gcrnog luka 30 g kopar 5-6 zrna bibera

FOTO: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables
FOTO: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables
FOTO: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables
FOTO: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

1 kašičica soli (po tegli) 1 kašičica šećera (po tegli) 1 kašika alkoholnog sirćeta (po tegli) 1 kašika ulja (po tegli)

Nikada nam nije palo na pamet da ostavimo kisele krastavčiće sa crnom lukom.

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

Tegle i poklopce dobro oprati i sterilisati. Krastavce dobro oprati, osušiti i naseći na kolutove. Crni luk možete seći na kockice ili na tanke kolutove, dodati kapar, pa dobro promešati. U teglu ubaciti zrno do dva bibera, pa onda ređati povrće. Dodati po jednu kašičicu šećera i soli, po kašiku sirćeta i ulja, poklopiti i ostaviti 10 minuta.

Nakon tog vremena, naliti svaku teglu provrelom vodom i dobro zatvoriti. U šerpu staviti kuhinjsku krpu, poređati tegle i naliti vodom, pa staviti na šporet. Od momenta ključanja, kuvati još 10-14 minuta. Ostaviti ih da se ohlade, obrisati i odložiti na hladno i tamno mesto.

PRIJATNO!

(Espreso/Najžena)