Salep, Foto: Printscreen/Youtube/ Vilma Vito
preukusno
OVAJ NAPITAK TURCI PIJU SVAKI DAN: Ukusniji je od KAFE, a SRPKINJE će poludeti za NJIM (RECEPT)
Ako nemate salep u prahu, napitak možete napraviti tako da prah zamenite skrobnim brašnom
Objavljeno: 13.10.2022. 17:40h
Nikolina Jokić
Salep je piće koje je u Turskoj vrlo popularno i slično je želeu, ali je vrlo nežan , slatkast i gust.
Sastojci za salep:
2 šolja punomasnog mleka
2 kašičice salepa u prahu
2 kašičice šećera (ili prema ukusu)
1 kašičica cimeta
1 kašičica mlevenog pistaća (prema izboru)
Priprema:
1. Mleko, salep i šećer zagrijte u posudi na laganoj vatri i kada prokuva mešajte još oko 2-3 minuta dok se ne počne zgušnjavati.
2. Ulijte u šolje i posipajte cimetom i pistaćima.
Savet: Ako nemate salep u prahu, napitak možete napraviti tako da prah zamenite skrobnim brašnom. U tom slučaju možete dodati i vanilu ili ružinu vodicu.
(Espreso/Najžena)