SLATKIŠ
DOMAĆICE, DODAJTE OVO U SUTLIJAŠ I ZABORAVIĆETE NA TRADICIONALNI: Starinska POSLASTICA kojoj nećete ODOLETI RECEPT
Sipati u činijice, ohladiti, posuti cimetom (po želji i ukusu) i poslužiti
Sastojci
Koristite šolju od 250 ml
1 šolja pirinča
3 šolje vode
5 šolja mleka
10 kašika šećera
1 kesica vaniln šećera
1 kesica pudinga od vanile
malo cimeta
Da li ste probali sutlijaš sa pudingom? Ako niste, obavezno morate.
Priprema sutlijaša sa pudingom
Pirinač očistiti, oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje. Kada voda skoro skroz uvri, smanjiti temperaturu (na 2 od 6 ili na 1,5 od 3) i sipati 2 šolje mleka (od 250 ml.). Kada prokuva, dodati jos 2 šolje mleka i šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati još jednu šolju mleka, vanilin šećer i puding razmućen sa malo mleka. Mešati da se zgusne.
Sipati u činijice, ohladiti, posuti cimetom (po želji i ukusu) i poslužiti.
Prijatno!