Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
ZA RUČAK
OVAKO SE NA STARINSKI NAČIN SPREMA PODVARAK: Tajna SRPSKOG SPECIJALITETA se krije u OVOME, domaćice zapišite RECEPT
Možete praviti i sa suvim mesom i pančetom
Objavljeno: 12.10.2022. 17:52h
> 17:54h
Nikolina Jokić
Podvarak prema starinskom receptu.
Sastojci za 4 osobe:
glavica crnog luka
biber u zrnu
aleva paprika
meso po želji
Priprema
Najpre ispržite meso po želji, pile, šnicle, šta volite, povadite ga u činiju i na tom ulju pržite podvarak. Iseckajte sitno crni luk, propržite na ulju gde se pržilo meso, dodajte kupus (količina po želji) iseckan na tanke trakice i propržite oko pola sata. Stalno mešajte da se ne zalepi za dno.
Zatim dodati oko pola kašike aleve paprike, biber u zrnu, nekoliko lovorovih listova, posoliti po ukusu, preručiti u posudu koja može u rernu i peći oko 2 sata dok kupus omekša. Posudu prekriti folijom i za vreme pečenja ne mešati. Možete praviti i sa suvim mesom i pančetom.
(Espreso/Najžena)