Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ZA RUČAK

OVAKO SE NA STARINSKI NAČIN SPREMA PODVARAK: Tajna SRPSKOG SPECIJALITETA se krije u OVOME, domaćice zapišite RECEPT

Možete praviti i sa suvim mesom i pančetom

Objavljeno: 12.10.2022. 17:52h > 17:54h

Podvarak prema starinskom receptu.

Sastojci za 4 osobe:

kiseli kupus

glavica crnog luka

biber u zrnu

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

lovorov list

aleva paprika

meso po želji

Priprema

Najpre ispržite meso po želji, pile, šnicle, šta volite, povadite ga u činiju i na tom ulju pržite podvarak. Iseckajte sitno crni luk, propržite na ulju gde se pržilo meso, dodajte kupus (količina po želji) iseckan na tanke trakice i propržite oko pola sata. Stalno mešajte da se ne zalepi za dno.

Zatim dodati oko pola kašike aleve paprike, biber u zrnu, nekoliko lovorovih listova, posoliti po ukusu, preručiti u posudu koja može u rernu i peći oko 2 sata dok kupus omekša. Posudu prekriti folijom i za vreme pečenja ne mešati. Možete praviti i sa suvim mesom i pančetom.

(Espreso/Najžena)