ISPROBAJTE
OVAKAV SNEŽNI KOLAČ JE NAJBOLJA PRIPREMA ZA ZIMU: Ukusniji od svakog kupovnog, kad se jednom NAPRAVI, NEMA STAJANJA
Provući kroz čokoladu i uvaljati u kokos, pa ostaviti da se prohladi.
Napravite domaći čokoladni kolač sa kokosom, koji će biti bolji nego bilo koji kupovni i imaćete idealnu poslasticu
Potrebno je:
3 kašike šećera 3 kašike brašna
Fil:
200 ml mleka 150 gr čokolade 100 gr maslaca ili margarina 1 kašika ml. plazme
Nadev za biskvit:
100 ml slatke pavlake za kuvanje
100 gr čokolade 100 gr kokosa
Priprema:
U šerpu sipati mleko, pa dodati čokoladu i maslac do vrenja, da se istopi i ostaviti da se hladi. Umutiti jaja dodati šećer, pa izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom i rasporediti testo. Peći na 200 stepeni oko 20 min. Saviti u rolnicu da se ohladi. Premazati čokoladom i pavlakom i ponovo urolovati. Kad se ohladi iseći na manje rolate. Provući kroz čokoladu i uvaljati u kokos, pa ostaviti da se prohladi..
(Espreso)