otkrivamo
JUGOSLOVENI SU PREZIRALI OVU HRANU, BILO IM JE MUKA DA JE VIDE NA STOLU: Najgore što je mogla da traje i do 3 DANA
Da li možete pretpostaviti o čemu se radi?
Sastojci
Potrebno je:
450 g boranije
2-3 šargarepe
2 glavice crnog luka
1 čen belog luka
začini po ukusu
Priprema
Crni luk sitno iseckati i dinstati na zagrejanom ulju dok ne postane staklast.
Dodati šargarepu rezanu na kolutove i boraniju.
Naliti vodom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi, poklopljeno, oko 45 minuta.
Suvi biljni začin.
So.
Biber.
Majčina dušica.
Mirođija.
Đumbir (jako malo) .
Malo soka od paradajza, a može i paradajz pire.
Alevu papriku ili koju već imate, pomešati sa malo mlake vode i brašna. To je ujedno i zaprška (može a i ne mora, kako ko voli).
Peršun.
Uz boraniju, meni najslađe ide lučena paprika.
SAVET
Ručak treba da vam bude gotov do popodnevne dremke :) Uz knjigu ili dobar film najslađe se svari :) Prijatno!
(Espreso/Recepti.com)