Smesa, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

njami

SVE JUGOSLOVENKE SU ZNALE OVAJ RECEPT NAPAMET: Danas se ne SPREMA OVAKO, a SASTOJCI koštaju samo 100 DINARA

Tepsiju u kojoj ćete peći pogaču lepo nauljite, pa stavite testo unutra i blago pritisnite rukom da ga rastanjitE

Objavljeno: 11.10.2022. 17:27h > 17:37h

Sastojci:

1,5 kg brašna

1 kašičica sode bikarbone

so

voda po potrebi

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen youtube
FOTO: Printscreen/Bakina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen Youtube / STIKLICA kuha - kocht

Priprema: Pomešajte brašno i sodu bikarbonu, pa postepeno dodajte vodu i umesite srednje tvrdo testo. Tepsiju u kojoj ćete peći pogaču lepo nauljite, pa stavite testo unutra i blago pritisnite rukom da ga rastanjite. Viljuškom izbockajte testo, pa pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.

foto: Bakina Kuhinja

Jugoslovenske domaćice poznate su po tome što su mesile odlične pogače. Jedna od takvih je i ova narodna. Od najprostijih sastojaka koji su pritom i najjeftiniji umesite pogaču koja će nahraniti celu porodicu. Nekada se ona podrazumevala na trpezi, a služila se sa domaćim kajkamom, kiselim mlekom i paradajzom.

(Espreso / Stvar ukusa)