NEŠTO DRUGAČIJE
VOĆNI KREM OD LIMUNA JE IDEALNA ZIMNICA: Pravi se od 5 sastojaka, može da se maže i na hleb (VIDEO)
Uživajte u domaćem namazu od limuna!
Ostale varijacije ukusa uključuju marakuju, mango i bobice kao što su maline, brusnice ili kupine. Osnovni sastojci su umućena žumanca, šećer, voćni sok i kora, koji se zajedno lagano kuvaju dok se ne zgusnu, a zatim se ohlade, formirajući mekan, glatki, aromatičan namaz.
U Engleskoj krajem 19. i početkom 20. veka, domaći limun krem se tradicionalno služio sa hlebom ili pogačicama uz popodnevni čaj kao alternativa džemu i kao fil za kolače, peciva i torte.
Domaći limun krem se obično pravio u malim količinama jer nije mogao da stoji dugo kao džem. U modernije vreme, veće količine su postale moguće zbog upotrebe hlađenja.
Sastojci:
4 jajeta
270 g šećera
180 ml limunovog soka
korica 4 limuna
150 g rastopljenog putera
Priprema:
U šerpici umutite jaja, dodajte šećer i limunov sok. Dobro promešajte da se šečer otopi. Zatim dodajte limunovu koricu i otopljen puter. Stavite na ringlu i stalno mešajte dok ne proključa. Sklonite sa ringle pa procedite. Stavite u teglu ili podudu sa hermetičkim zatvaračem. Čuvajte u frižideru do 7 dana.
(Espreso)