ako niste do sad...
JUGOSLOVENI SU OVO JELO "ČISTILI SA STOLA": I mladi i stari su ga jeli NON STOP, od njega su OSTAJALE SAMO MRVICE
Napravite burek u domaćoj radinosti od gotovih kor
Napravite burek sa mesom u domaćoj radinosti sa bogatim nadevom, hrskavom korom i ukusom koji pokreće sva čula. Po ovom receptu su ga spremale domaćice širom bivše Jugoslavije. Obično se služio za doručak uz šolju jogurta ili kiselog mleka i bio je omiljen kako deci, tako i odraslima.
Sastojci:
pakovanje gotovih kora
3 šoljice mleka
1 šoljica vode
1 šoljica ulja
1 kašičica soli
Za nadev:
2 glavice crnog luka
300-350 g mlevenog mesa
so, biber
ulje za prženje
Priprema:
Pakovanje kora podelite na dva jednaka dela. Mleko, vodu, ulje i so pomešajte pa zagrejte. Napravite fil tako što ćete na ulju da propržite seckan luk sa mlevenim mesom. Pred kraj začinite solju i biberom. Podmažite pleh u kom ćete da pečete i prvu koru stavite suvu, a sve ostale umočite u zagrejanu tečnost od ulja, mleka, vode i soli. Na pola poređanih kora stavite fil, a preko stavite drugu polovinu kora koje isto umačete u tečnost. Ostavite da odstoji pola sata pre pečenja.
(Espreso)