za hladne dane
OVAKO TURCI SPREMAJU SUPU: Ukusnija je od NAŠE zbog 1 VRSTE MESA, naše DOMAĆICE će POLUDETI za RECEPTOM
Tajna je u začinima i bujonu koji je čine neverovatno ukusnom
Isprobajte ukusnu tursku supu sa limunom i ćuretinom koja će vam ojačati organizam.
Počinje sezona virusa i gripa i vreme je ojačate svoj imunitet prirodnim putem. Supe i čorbe su idealne za to i zato vam Stvar ukusa predlaže da isprobate tursku supu sa limunom i ćuretinom. Možete da iskoristite belo ćureće koje vam je preostalo od ručka, a možete da skuvate i novo. Tajna je u začinima i bujonu koji je čine neverovatno ukusnom.
Sastojci:
1 crni luk
3 čena belog luka
1 kašičica mlevene kurkume
1/2 kašičice mlevenog kima
1/2 kašičice mlevenog đumbira
1,2 l pilećeg bujona
kora limuna
1/2 do 1 šolje ječma (više ječma će dati gušću supu)
2 šolje kuvane ćuretine
2 kašike limunovog soka
1/4 šolje peršuna
1/4 šolje korijandera
Priprema: Iseckajte crni i beli luk i propržite. Prvo propržite crni, pa kada omekša dodajte beli. Zatim dodajte kurkumu, kim, đumbir i so. Sipajte bujon, koricu limuna, pa kada provri dodajte ječam. Krčkajte lagano dok se ječam ne skuva, oko 20-30 minuta. U šerpi skuvajte ćuretinu ili piletinu. Kada ječam bude gotov dodajte sekcano meso, limunov sok, seckani peršun i korijander. Posolite i pobiberite. Još mar minuta kuvajte. Uklonite koru limuna pre serviranja.
(Espreso/Stvar ukusa)