Supa, Foto: Printscreen/Youtube/ schnell lecker

za hladne dane

OVAKO TURCI SPREMAJU SUPU: Ukusnija je od NAŠE zbog 1 VRSTE MESA, naše DOMAĆICE će POLUDETI za RECEPTOM

Tajna je u začinima i bujonu koji je čine neverovatno ukusnom

Objavljeno: 10.10.2022. 16:37h

Isprobajte ukusnu tursku supu sa limunom i ćuretinom koja će vam ojačati organizam.

Počinje sezona virusa i gripa i vreme je ojačate svoj imunitet prirodnim putem. Supe i čorbe su idealne za to i zato vam Stvar ukusa predlaže da isprobate tursku supu sa limunom i ćuretinom. Možete da iskoristite belo ćureće koje vam je preostalo od ručka, a možete da skuvate i novo. Tajna je u začinima i bujonu koji je čine neverovatno ukusnom.

Sastojci:

1 crni luk

3 čena belog luka

FOTO: Printscreen/Youtube/ schnell lecker
FOTO: Printscreen/Youtube/ schnell lecker
FOTO: Printscreen/Youtube/ schnell lecker
FOTO: Printscreen/Youtube/ schnell lecker
FOTO: Printscreen/Youtube/ schnell lecker
FOTO: Printscreen/Youtube/ schnell lecker

1 kašičica mlevene kurkume

1/2 kašičice mlevenog kima

1/2 kašičice mlevenog đumbira

1,2 l pilećeg bujona

kora limuna

1/2 do 1 šolje ječma (više ječma će dati gušću supu)

2 šolje kuvane ćuretine

foto: Youtube printscreen/Bokina kuhinja

2 kašike limunovog soka

1/4 šolje peršuna

1/4 šolje korijandera

Priprema: Iseckajte crni i beli luk i propržite. Prvo propržite crni, pa kada omekša dodajte beli. Zatim dodajte kurkumu, kim, đumbir i so. Sipajte bujon, koricu limuna, pa kada provri dodajte ječam. Krčkajte lagano dok se ječam ne skuva, oko 20-30 minuta. U šerpi skuvajte ćuretinu ili piletinu. Kada ječam bude gotov dodajte sekcano meso, limunov sok, seckani peršun i korijander. Posolite i pobiberite. Još mar minuta kuvajte. Uklonite koru limuna pre serviranja.

(Espreso/Stvar ukusa)