Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

preukusno

NA OVOM DORUČKU JE ODRASLA CELA JUGOSLAVIJA: Danas se DAVITE U TOME, a ne znate STARINSKI RECEPT

Na ovom doručku je odrasla cela bivša Juga i ne postoji osoba koja ih ne voli. Iskusne domaćice su našle način kako da ne bace hranu nego da od bajtog hleba naprave ukusno jelo

Objavljeno: 10.10.2022. 10:24h > 10:33h

Sastojci:

2-3 jajeta

malo mleka

bajat hleb

FOTO: Printscreen/Youtube/Essen Rezepte
FOTO: Printscreen/Youtube/Essen Rezepte
FOTO: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja
FOTO: Printscreen Youtube / Bokina kuhinja

Priprema: Umutite jaja i malo ih posolite, pa u tu smesu sipajte mleko. Hleb isecite na kriške, pa umočite u dobijenu smesu. Pržite na malo zagrejanog ulja i stavljajte na ubrus da se ocede od ulja.

Jugoslovenske domaćice su često pripremale ukućanima prženice jer su jeftine, a ukusne.

foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

Ako kod kuće imate bajat hleb iskoristite ga na najbolji mogući način i napravite prženice. Na ovom doručku je odrasla cela bivša Juga i ne postoji osoba koja ih ne voli. Iskusne domaćice su našle način kako da ne bace hranu nego da od bajtog hleba naprave ukusno jelo.

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Prženice se prave od 3 sastojka i to onih najjeftinijih, a danas postoje recepti da možete da ih napravite slane ili slatke. Samo dodajte šećer, cimet ili neki drugi sastojak i napravite slatke. Služite za doručak ili večeru, ali i za ručak uz npr. spanać.

(Espreso/Stvar ukusa)