za ručak
NAPRAVITE MUSAKU SA PILETINOM: Umesto sa JAJIMA prelijte je sa OVIM i topiće se U USTIMA (RECEPT)
Ova musaka je dobitna kombinacija jer spaja najomiljenije namirnice, a lako se pravi
Musaka sa krompirom i belim mesom je toliko ukusna, a laka za pripremu da ćete je često spremati.
Musaka je jelo koje se pravi od krompira koji se iseče na kolutove i proprženog mlevenog mesa. Previla se jajima i peče u rerni, a mi vam predlažemo da malo obogatite ukus klasičnog recepta i da umesto mlevenog koristite belo meso. Poređajte sastojke kao za musaku, a za preliv iskoristite sir i paradajz koji će se savršeno topiti i razvlačiti. Ova musaka je dobitna kombinacija jer spaja najomiljenije namirnice, a lako se pravi.
Sastojci:
1 crni luk
1 veliki krompir
250 g belog mesa
1 kašičica slatke paprike
maslinovo ulje
120 g tvrdog sira
100 g paradajza
1 kašika majoneza
Priprema:
Tepsiju malo nauljite, pa poređajte crni luk isečen na kolutove. Posolite i preko poređajte krompir isečen na kolutove. Belo meso isecite na kolutove (ili bar približan oblik), pa posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Malo nauljite i dobro promešajte. Poređajte preko krompira, pokrijte providnom folijom i pecite na 200°C oko 20 minuta. Rendani sir pomešajte sa sitno seckanim paradajzom i sipajte preko musake. Pecite još 15-20 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)