ZA DORUČAK
SVI SE UTRKUJU ZA RECEPT FRANCUSKIH PRŽENICA: Ukusnije su OD NAŠIH zbog ONOGA što stavljaju u NJIH, odlepićete
Napravite ih za doručak ili večeru i oduševićete se
Prženice ste do sada sigurno mnogo puta jeli, a da li ste ih probali punjene?
Napravite ih za doručak ili večeru i oduševićete se. Ovako se prave prženice na francuski način
Sastojci
12 kriški starog hleba
6 listova kačkavalja
6 listova šunke
3 crvene paprike ili paradajza
4 jaja
50 ml mleka
pola kašičice soli
Priprema
Hleb isecite na tanje kriške. Odvojte po dve kriške hleba, između stavite list šunke i kačkavalja. Po ukusnu možete dodati seckanu pečenu ili svežu crvenu papriku ili paradajz.
Umutite jaja i dodajte mleko.
Između dva parčeta hleba stavite list šunke i kačkavalja.
Umutite jaja sa solju, pa dodajte mleko i sjedinite. Ugrejte ulje da cvrči.
U pripremljenu smesu umočite prvo jednu, pa drugu stranu hleba i spustite u vruće ulje.
Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa kada okrenete pritisnite viljškom da se kriške dobro zalepe.
Gotove prženice izvadite na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužite tople.
(Espreso/Najžena)