njami
SRPKINJE MUSAKU SA PEČENIM PAPRIKAMA DO SADA NISU PRAVILE: Ovo je jedno od NAJLEPŠIH JELA, recept ODMAH ZAPIŠITE
Ako nemate zamrznute paprike, onda ih sami ispecite u rerni, a pročitajte i kako da ih brzo oljuštite
Sezona je pečenih paprika, pa napravite musaku od njih i mlevenog mesa, a dodajte i spanać.
Sezona jepečenih paprika, a od njih ne morate da pravite samo salatu ili ajvar, nego možete da spremite i odličnu musaku. Dodajte im mleveno meso i spanać, pa prelijte umućenim jajima sa pavlakom. Ako nemate zamrznute paprike, onda ih sami ispecite u rerni, a pročitajte i kako da ih brzo oljuštite.
Sastojci:
pečene paprike
malo smrznutog spanaća
300 g mlevenog mesa
1 crni luk
1 čen belog luka
1-2 jajeta
2 kašike pavlake
susam, po želji
Priprema: Tepsiju malo nauljite, pa poređajte pečene paprike. Paprikama prethodno izvadite semenke. Zatim na malo ulja propržite sekani crni luk, pa dodajte mleveno meso. Kada se uprži sipajte ga preko paprika i poravnajte.
Spanać takođe malo propržite na zagrejanom ulju i dodajte seckani beli luk, pa sipajte preko mesa i poravnajte. Poslednji sloj neka budu pečene paprike. Prelijte umućenim jajetom sa pavlakom, pa pospite susamom i pecite na 200°C oko 20-25 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)