za ručač
OVAKO SE SPREMA SRPSKI POSNI GULAŠ: Ukusniji je od onog sa MESOM, 1 POVRĆE daje pravu AROMU (RECEPT)
Ovo jelo ipak možete da obogatite proprženom slaninom ili da dodate i meso
Posni gulaš sa leblebijama je odličan kada postitite ili ako ste na režimu, a izuzetno je zdrav.
Gulaš je specijalitet koji se pravi tako što se meso krčka u paradajz sosu i na crnom luku nekih 2-3 sata. Nakon toga meso bude baš mekano. Ako kojim slučajem ne jedete meso ili postite isprobajte i posni gulaš sa leblebijama. Ovo jelo ipak možete da obogatite proprženom slaninom ili da dodate i meso.
Sastojci:
1 crni luk
2 čena belog luka
1 paradajz
1 tegla pečenih paprika
1 kašičica slatke paprike
1/2 kašičice kumina
1/2 kašičice tucane paprike
240-360 ml vode
1 konzerva leblebija
Priprema: Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte mleveni beli i seckanu šargarepu. Kad omekša dodajte sitno seckani paradajz i kuvajte još 5 minuta. Dodajte seckane pečene paprike, pospite slatku papriku, kumin, posolite, pobiberite i kuvajte 1 minut.
Prebacite povrće u blender, dodajte vodu i blendajte dok ne postane glatko. Smesu sipajte u šerpu, dodajte proceđene leblebije, prokuvajte, poklopite i dinstajte oko 10 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)