OBRATITE PAŽNJU
OVAKO SE SPREMA KOMORAČ! Recept je RASPAMETIO SVAKOG KO JE DOŠAO U POSED, zbog OVOG je redovan na meniju
Ukoliko niste ljubitelj mesa ili vam je možda malo dosadilo, jedan sastojak iz prirode je idealno rešenje za vas
Svi koji su već uveliko probali komorač tvrde da je u pitanju namirnica koja im je redovno na meniju, a evo i zbog čega.
Ukoliko su vam dosadili uobičajeni recepti koje iznova ponavljate svake nedelje, možda je vreme da isprobate nova jela koja će probuditi sva vaša čula. Ukoliko niste ljubitelj mesa ili vam je možda malo dosadilo, jedan sastojak iz prirode je idealno rešenje za vas. U pitanju je komorač (neko kaže da se pravilno izgovara koromač) - fina, mirišljava biljka, čiji je koren jednako lep kako sirov, tako i termički obrađen. Zapečen u rerni odličan je kao predjelo, ali i kao lagana večera.
Sastojci:
2 glavice komorača
2 kašičice maslinovog ulja
po ukusu soli i bibera
40gr rendanog parmezana (ili nekog drugog tvrdog sira
Priprema:
Uključiti rernu na 190°C da se dobro ugreje. Podmazati uljem vatrostalni sud. Komorač iseći na kolutove debljine 0,5 cm i poređati ih u posudu. Posoliti i pobiberiti, a zatim poprskati uljem i peći u rerni petnaestak minuta. Izvaditi iz rerne, posuti parmezanom i peći dok skroz ne omekne (bocnuti viljuškom radi probe) i dok ne dobije zlatno-braon koricu.
Uživajte i prijatno!
(Espreso)