Paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

NA VREME NAPRAVITE

OVAKO SE SPREMAJU MESNATE PAPRIKE NA JUGU SRBIJE: Prava SRPSKA ZIMNICA, tajna je u PRIPREMI

Kad se završi vrenje, dodajte još sirćeta da paprike u njemu ogreznu

Objavljeno: 05.10.2022. 23:25h > 23:28h

Prava zimska poslastica uz svako jelo.

Jug Srbije poznat je po paprici i pripremi fenomenalnih jela od ovog povrća. Ovoga puta Lepa&Srećna izdvaja recept kako da na vranjanski način pripremite najbolje pečene paprike za zimu.

Sastojci: paprika (mesnate babure ili mesnate crvene šilje), ulje, so, vinsko sirće.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Priprema: Mesnate paprike ispecite na šporetu ili kubeu i ostavite ih tako neoljuštene da stoje jedan dan. Sutradan u šerpu sipajte ulje prema broju paprika (ako treba, kasnije ćete ga dodati još), ali ulje mora biti dobro zagrejano.

Svaku oljuštenu papriku umačite u ulje, odmah vadite i ređajte u tople tegle. Svaki red paprika malo posolite. Napunite teglu da ostane tri prsta prazna. Ostavite paprike u tegli još jedan dan i potom ih nalijte vinskim sirćetom. Teglu samo poklopite tanjirićem jer paprike previru i izbacuju ulje.

foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Kad se završi vrenje, dodajte još sirćeta da paprike u njemu ogreznu. Sad povežite tegle i ostavite da stoji sa ostalom zimnicom.

(Espreso/Lepa&Srećna)