Pica rolat, ilustracija, Foto: Printscreen Instagram/miretova_kuhinja_

preukusno!

SRPSKI KUVAR PODEIO RECEPT ZA PICA ROLAT: Otkrio koji SASTOJAK daje HRSKAVOST

Mirko je kuvar koji već osam godina radi u restoranima i hotelima

Objavljeno: 05.10.2022. 18:08h

Mirko Končar je kuvar iz Beograda, koji već osam godina radi u restoranima i hotelima. Još sa 13 godina je zavoleo kuvanje i znao da je to posao kojim želi da se bavi.

Probali smo mnoge njegove recepte, oni su jednostavni, domaći i za svaku priliku, a sada vam predlažemo i njegov super pica rolat idealan za doručak ili večeru, prenosi Žena.

Potrebno je:

  • 450 g šampinjona
  • 4 jaja
  • 4 kašike pavlake
  • 150 g kačkavalja (rendanog)
  • 500 g kora
  • 100 g šunke
  • 2 kašike ajvara
  • 2 kašike sušenog paradajza
  • semenke susama i lana (za posipanje)

Priprema:

Šampinjone operite i iseckajte na listiće. U umereno zagrejanom ulju dinstajte šampinjone uz povremeno mešanje dok sva voda ne ispari. Kada sva voda ispari šampinjone sklonite sa šporeta. U dubljoj posudi dobro umutite jaja i pavlaku. Stavite tri kore jednu preko druge i nauljite svaku. Treću koru nafilujte i preko nje stavite jednu koru.

Zatim koru nafilujte filom od jaja i ajvarom. Preko nje stavite još jednu koru, nafilujte filom od jaja i preko cele kore rasporedite šunku. Preko šunke stavite šampinjone, preko njih stavite koru, nafilujte filom od jaja i rasporedite rendani kačkavalj. Preko kačkavalja stavite sušeni paradajz.

Preklopite kore sa obe strane i urolajte u rolat. Rolat stavite na pleh sa papirom za pečenje, premažite filom i pospite semenkama susama i lana. Rolat pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta. Kada porumeni rolat izvadite iz rerne, pokrijte krpom da odstoji oko 10-15 minuta. Prohlađeni rolat isecite i uživajte.

(Espreso/Žena)