preukusno!
SRPSKI KUVAR PODEIO RECEPT ZA PICA ROLAT: Otkrio koji SASTOJAK daje HRSKAVOST
Mirko je kuvar koji već osam godina radi u restoranima i hotelima
Mirko Končar je kuvar iz Beograda, koji već osam godina radi u restoranima i hotelima. Još sa 13 godina je zavoleo kuvanje i znao da je to posao kojim želi da se bavi.
Probali smo mnoge njegove recepte, oni su jednostavni, domaći i za svaku priliku, a sada vam predlažemo i njegov super pica rolat idealan za doručak ili večeru, prenosi Žena.
Potrebno je:
- 450 g šampinjona
- 4 jaja
- 4 kašike pavlake
- 150 g kačkavalja (rendanog)
- 500 g kora
- 100 g šunke
- 2 kašike ajvara
- 2 kašike sušenog paradajza
- semenke susama i lana (za posipanje)
Priprema:
Šampinjone operite i iseckajte na listiće. U umereno zagrejanom ulju dinstajte šampinjone uz povremeno mešanje dok sva voda ne ispari. Kada sva voda ispari šampinjone sklonite sa šporeta. U dubljoj posudi dobro umutite jaja i pavlaku. Stavite tri kore jednu preko druge i nauljite svaku. Treću koru nafilujte i preko nje stavite jednu koru.
Zatim koru nafilujte filom od jaja i ajvarom. Preko nje stavite još jednu koru, nafilujte filom od jaja i preko cele kore rasporedite šunku. Preko šunke stavite šampinjone, preko njih stavite koru, nafilujte filom od jaja i rasporedite rendani kačkavalj. Preko kačkavalja stavite sušeni paradajz.
Preklopite kore sa obe strane i urolajte u rolat. Rolat stavite na pleh sa papirom za pečenje, premažite filom i pospite semenkama susama i lana. Rolat pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta. Kada porumeni rolat izvadite iz rerne, pokrijte krpom da odstoji oko 10-15 minuta. Prohlađeni rolat isecite i uživajte.
(Espreso/Žena)